+31(0)79 - 207 00 17 Offerte

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over mobiele MRI en CT

De mobiele MRI-units en CT-units worden meestal ingezet als tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld bij verbouwingen, langdurig onderhoud of onvoldoende capaciteit. Maar ze kunnen ook worden gebruikt om zorg dichter bij de patiënt en op meerdere locaties te brengen.

Onze MRI-trailers en CT-trailers zijn in circa 60 minuten volledig operationeel en onze modulaire MRI- en CT-gebouwen in circa 4 uur. Op de buitenkant van de units is overal werkverlichting aangebracht, zodat de chauffeur indien gewenst ook vroeg in de ochtend of ‘s avonds de mobiele MRI of mobiele CT kan opbouwen.

Vier stempels en uitdraaibare poten, zorgen ervoor dat de mobiele MRI of CT stabiel en waterpas staat. Hij kan in principe overal staan. Wij inspecteren altijd de locatie en vragen de CAD-tekening op. Of we laten onze eigen tekenaar een tekening maken. Zo kunnen we de mobiele MRI of mobiele CT op de meest ideale manier plaatsen.

De twee-assige trailer heeft een meesturende achteras. Inclusief de MRI-scanner of CT-scanner weegt hij zo'n 28 ton.

De mobiele MRI of CT werkt zoals een normale scanner in een ziekenhuis, zodat de eigen laboranten op dezelfde vertrouwde manier werken als binnen de ziekenhuismuren.

De mobiele MRI of CT ziet er van binnen heel netjes uit en ondanks de beperkte ruimte oogt hij ruim. Naast de scanruimte is er een grote werkruimte voor de laborant en een omkleedruimte voor de patiënt. Ook is de mobiele MRI en CT voorzien van klimaatbeheersing en vloerverwarming en een eigen (noodstroom)generator.

Indien de patiënten via een corridor naar de mobiele MRI of CT gaan, hebben ze het idee dat ze zich nog steeds in het ziekenhuis bevinden. Bovendien is het in de trailer vaak net zo netjes als in het ziekenhuis, zodat patiënten de mobiele MRI of CT over het algemeen juist heel positief ervaren.

De mobiele MRI’s en CT's van Medispace zijn uitsluitend ingericht met de meest gangbare en hoogwaardige apparatuur van GE Healthcare en Siemens. Daardoor zijn de MRI-scanners en CT-scanners in onze vloot vaak van dezelfde kwaliteit als die van het ziekenhuis zelf.

Onze service en onderhoud wordt afgestemd met de Healthcare providers in Nederland. Uiteraard wordt onderhoud wel lokaal uitgevoerd, maar alle contacten lopen via een vaste contactpersoon in Nederland.

De MRI of CT is ingebouwd in een RF-kooi en voorzien van staalafscherming om het magnetische veld af te schermen, zoals in een traditionele ziekenhuisopstelling. Op een ingenieuze manier zijn leidingen, schakelkasten, stroom- en watervoorzieningen en verlichting weggewerkt. Via de dataverbinding wordt de mobiele MRI of CT naadloos gekoppeld aan het eigen PACS-systeem van het ziekenhuis.

De MRI-trailers en CT-trailers kunnen worden ingezet voor een periode van 1 dag, 1 week, 1 jaar of langer. De modulaire gebouwen kunnen worden ingezet voor een periode vanaf 8 weken of langer.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op

Daarom kiest u voor Medispace

  • Met onze mobiele en modulaire MRI’s en CT's kunt u altijd scannen
  • U maakt gebruik van de nieuwste apparatuur
  • Uitsluitend de nieuwste gecertificeerde MRI- en CT-apparatuur
  • De MRI-unit of CT-unit is binnen een uur opgebouwd
  • En de patiënt denkt gewoon in het ziekenhuis te zijn

Neem contact op Vraag een offerte aan

Stel uw vraag aan Medispace

Aanhef *

Direct contact

U kunt tijdens kantoortijden ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

+31(0)79 - 207 00 17 Offerte aanvragen

Corona-protocol Medispace

Medispace hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Hoogwaardige MRI-scanners

+31(0)79 - 207 00 17